fbpx

Skip links

Τι είναι η Social Media Campaigns

Το Social Media Marketing είναι θεμελιώδης πυλώνας του συνολικού digital marketing μιας επιχείρησης, σύμφωνα με το οποίο μπορεί: να προωθήσει, να αναδείξει και να επικοινωνήσει τα προϊόντα/υπηρεσίες της με τη βοήθεια των social media. Ειδικότερα, αυτό επιτυγχάνεται μέσα από στοχευμένες καμπάνιες στα social media.

Παράθυρο εξωστρέφειας για τις ελληνικές εταιρείες τα social media

Κάθε δευτερόλεπτο 11 νέοι χρήστες προστίθενται στην τεράστια δεξαμενή των πολιτών παγκοσμίως οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Global Digital Suite 2018). Μόνο το Facebook αριθμεί 2,1 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, με το 57% των χρηστών να απαντά ότι τα social media αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς του. Μάλιστα, ένας στους τέσσεριςδηλώνει ότι περνά σε αντίστοιχες εφαρμογές πάνω από μία ώρα ημερησίως.

Tα social media λειτουργούν ως «σύμμαχος» για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Και στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα του 80% των επιχειρήσεων απαντά ότι το πιο σημαντικό εμπόδιο στην ανάπτυξή τους είναι η δυσκολία προσέγγισης νέων πελατών. Είναι λογικό, λοιπόν, και οι ελληνικές επιχειρήσεις να βλέπουν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ένα μέσο διεύρυνσης της πελατειακής τους βάσης.

Τα social media γίνονται ένα όλο και πιο σημαντικό εργαλείο για πολλούς ιδιοκτήτες ειδικά μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο με το κοινό τους, να προσελκύσουν και να διατηρήσουν την πελατειακή τους βάση και να χτίσουν ένα brand name που θα τους διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονία, βασικά κίνητρα των επιχειρηματιών είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας της εταιρικής ιστοσελίδας (45%), η βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες (45%) και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας στη εγχώρια και διεθνή αγορά (46%).

Ποια τα οφέλη που προσφέρουν τα social media;

Οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα της εταιρικής ιστοσελίδας τους (78%), ενισχύθηκε η εμπορική τους επωνυμία (72%), αυξήθηκε η προβολή της επιχείρησης (67%), βελτιώθηκε η ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας με τους καταναλωτές (66%) και έγινε προσέγγιση περισσοτέρων δυνητικών πελατών (66%).

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το Διαδίκτυο έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλές μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα κοινό και αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνονται απόλυτα οι ελληνικές εταιρείες.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα social media έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των χρηστών και οι επιχειρήσεις ακολουθούν αυτή την τάση. Και αυτό καθώς γίνονται ένα εργαλείο με το οποίο μπορούν να προσελκύσουν, να διατηρήσουν και να διαχειριστούν τους πελάτες, καθώς και να αποκτήσουν πληροφορία τόσο για τη συμπεριφορά της αγοράς, όσο και του καταναλωτή.

Τι κάνουμε σε μία Social Media Campaign

Πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού

Κάνοντας έρευνα ανταγωνισμού και μελετώντας τα προϊόντα/υπηρεσίες προς προώθηση, διαμορφώνουμε το κατάλληλο πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Δημιουργία facebook posts

Αφού δημιουργήσουμε τα απαραίτητα εργαλεία διαχείρισης, αναπτύσσουμε το απαραίτητο SEO content μέσα από τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Έπειτα, σχεδιάζουμε digital posts βασισμένα σε στοχευμένες καμπάνιες και με τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Σωστή διοχέτευση

Διοχετεύουμε τα posts στα κατάλληλα κανάλια επικοινωνίας σύμφωνα με το πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού, ενώ παρακολουθούμε την εξέλιξη της απήχησης και της πορείας της καμπάνιας ενημερώνοντας για την επιτυχία

Τι κερδίζετε μέσω των Social Media

Μέσα από τη σωστή διαχείριση των social media αποκομίζετε οφέλη όπου θα σας φέρουν πιο κοντά στον στόχο σας.

Χτίζεται και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα το brand της επιχείρησης/εταιρείας σας (brand awareness)

Αυξάνετε την κίνηση της ιστοσελίδας ή του e-shop σας

Πετυχαίνετε άμεσες και κατευθυνόμενες πωλήσεις

Αποκτάτε μεγαλύτερο εν δυνάμει αγοραστικό κοινό

Για να ξεκινήσεις κάλεσέ μας

στο 23210 67008

ή συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ

E-MAIL 

ΒΡΕΣ ΜΑΣ 

 29 Ιουνίου 26, Σέρρες, 62100

ΚΑΛΕΣΕ ΜΑΣ

Μαζί µας μπορείτε, να πετύχετε τον επόμενο στόχο

Με τους marketing experts μας θα δείτε πραγματικά αποτελέσματα μέσα από στοχευμένες καμπάνιες και έξυπνο περιεχόμενο.

ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΠΑΦΗ

Return to top of page