fbpx

Follow Us — Fb. / Ig.

Ανάπτυξη & Σχεδιασµός e-shop

Γιατί ανάπτυξη και σχεδιασμός ενός e-shop με την BN Group

Τι κάνουμε στο Σχεδιασμό & τη Δημιουργία του Ψηφιακού Αποτυπώματος

Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία. Στα 12 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλη περιπτωσιολογία και έχουμε ανταποκριθεί με επιτυχία σε απαιτητικά έργα. Στην BN Group, είμαστε εδώ για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

H διαχείριση της εταιρικής φήμης στο Διαδίκτυο είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, είναι πολύτιμη σε μια εποχή όπου η online εικόνα είναι ένα από τα πλέον περιουσιακά στοιχεία μιας εταιρείας, το Διαδίκτυο τείνει να εξελιχθεί σε βασική πηγή ενημέρωσης των καταναλωτών.

Η δημιουργία και η διατήρηση ενός θετικού ψηφιακού αποτυπώματος προσελκύει νέους πελάτες και συμβάλει στη μακροχρόνια δέσμευση της υφιστάμενης πελατειακής βάσης. Τα οφέλη από την θετική εικόνα στο Διαδίκτυο είναι προφανή αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 84% των ανθρώπων εμπιστεύεται τις διαδικτυακές κριτικές περισσότερο και από μια προσωπική σύσταση. Η εταιρική ιστοσελίδα οφείλει να είναι απλή, εύχρηστη, προσβάσιμη από όλες τις συσκευές. Και, φυσικά, να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζητήσεων της Google.

Κρατούμε τους πελάτες μας διαρκώς ενήμερους για την πορεία του έργου τους, ώστε να είναι σε θέση να προγραμματίζουν και να έχουν τον έλεγχο.

Πώς υλοποιούμε τη στρατηγική μας

Αναλύοντας τον ανταγωνισμό και τις απαιτήσεις της αγοράς, είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό κατάστημα για εσάς, το οποίο αναδεικνύει ιδανικά τα προϊόντα σας.

Χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες πλατφόρμες e-commerce με δυνατότητες που συναρπάζουν, παρέχοντας στους πελάτες σας μία απόλυτη εμπειρία πλοήγησης. Έτσι, καταφέρνουμε να μετατρέψουμε τους επισκέπτες του e-shop σας σε πελάτες και τους υπάρχοντες πελάτες σε επαναλαμβανόμενους (πιστούς) πελάτες.

mypromotive

Παράδειγμα Σχεδιασμού Eshop www.MyPromotive.gr

To eshop www.mypromotive.gr έχει σχεδιαστεί, για να παρέχει και να εξασφαλίζει τον κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάλογο διαφημιστικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Ανάλυση Υπηρεσιών

Σχεδιασμός περιεχομένου

Information Architecture: Στόχος του Information Architecture είναι να οργανώσει/ταξινομήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις πληροφορίες του eshop σας. Η σωστή δομή και οργάνωση του περιεχομένου είναι το πρώτο και κρισιμότερο βήμα για την επίτευξη των στόχων του σχεδιασμού και τη δημιουργία ενός συνολικά εύχρηστου eshop.

UX Design: Το UX Design βελτιστοποιεί το User Experience, συμβάλλοντας καθοριστικά στην άνοδο του conversion rate και των πωλήσεών σας.

Σχεδιασμός ιστοσελίδας

UI Design: Μέσα από τις πιο ενδεδειγμένες τεχνικές και μεθόδους, σχεδιάζουμε το eshop σας, ευθυγραμμίζοντας τους επιχειρησιακούς στόχους σας με τις πραγματικές προσδοκίες των χρηστών.

Επιμέλεια κειμένων μακέτας

Η σωστή διαμόρφωση του περιεχομένου προσελκύει καθοριστικά τους χρήστες. Για τον σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε σαφείς τίτλους και επεξηγηματικούς υπότιτλους, ώστε να κατευθύνουμε τους αναγνώστες σας, ενώ παράλληλα θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάρθρωση των παραγράφων και στο ύφος των κειμένων. Τα κείμενά του νέου eshop σας θα τηρούν όλες τις προδιαγραφές Marketing και SEO πρακτικών.

Κατασκευή e-shop

Το e-shop σας θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα best practices της αγοράς, θα διαθέτει τις πιο προηγμένες δυνατότητες και υπηρεσίες και θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, το e-shop σας θα πρέπει να προσφέρει μία ευχάριστη αγοραστική εμπειρία, να είναι εύκολο και απλό στη χρήση, να παρουσιάζει σωστά τα προϊόντα σας και να δημιουργεί στους επισκέπτες την επιθυμία αγοράς.

Τι περιλαμβάνει

Κεντρική σελίδα: Στην κεντρική σελίδα, θα αποδώσουμε με σαφήνεια τις κατηγορίες/σειρές των προϊόντων σας, τα σημεία υπεροχής σας, καθώς και προτεινόμενες κατηγορίες και προϊόντα. Σημαντικό μέρος του σχεδιασμού θα αποτελέσουν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες/banners. Ο σχεδιασμός αυτός, σε συνδυασμό με τη χρήση στοχευμένων calls-toaction, θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του σύγχρονου Marketing και, τελικά, να αποκτήσετε νέους πελάτες.

Κατηγορίες/Υποκατηγορίες: Η διαίρεση των προϊόντων σας σε κατηγορίες και υποκατηγορίες καθιστά το περιεχόμενο πιο προσιτό στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την πλοήγηση στο eshop σας.

Προϊόντα: Τα προϊόντα σας θα παρουσιάζονται αποτελεσματικά μέσω landing pages.

Επικοινωνία: Βασική ενότητα ενός e-shop, καθώς παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που θα φέρουν κάποιον ενδιαφερόμενο σε επαφή μαζί σας.

Συχνές ερωτήσεις: Βασική ενότητα ενός e-shop, καθώς παρέχει όλες τις απαραίτητες απαντήσεις, που πιθανώς να αναζητούν οι επισκέπτες.

Δυνατότητες του νέου e-shop:

  • Απεριόριστες κατηγορίες/υποκατηγορίες προϊόντων
  • Αναζήτηση προϊόντων
  • Φιλτράρισμα προϊόντων με βάση την κατηγορία
  • Δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού πελατών – επισκεπτών
  • Κριτικές (reviews) προϊόντων από τους επισκέπτες και τους αγοραστές
  • Παραγγελειοληψία (καλάθι)
  • Διαχείριση αποθέματος – αποθήκη (ποσότητα ειδών)
  • Ιστορικό παραγγελιών χρήστη/διαχειριστή
  • Δυνατότητα checkout ως επισκέπτης
  • Εμφάνιση καλύτερων πωληθέντων προϊόντων (BestSellers) ή προτεινόμενων προϊόντων
  • Δυνατότητα χρήσης κουπονιών για έκπτωση στο καλάθι ή δωρεάν μεταφορικών
  • Ειδοποιήσεις πελατών μέσω αυτόματων emails για την κατάσταση της παραγγελίας (παραλαβή παραγγελίας, αποστολή παραγγελίας)
  • Ειδοποιήσεις διαχειριστή μέσω αυτόματων emails για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων
  • Control Panel (Σύστημα Διαχείρισης) του καταστήματος από τον ιδιοκτήτη
  • Τρόποι πληρωμής και αποστολής (με αντικαταβολή/ τραπεζική κατάθεση)
  • Ασφαλείς ηλεκτρονικές πληρωμές: Δυνατότητα πληρωμών με κάρτα (τράπεζα ή viva payments).
  • Στατιστικά αγορών και παραγγελιών σε γραφικό περιβάλλον
  • Ετικέτες σε προϊόντα
  • Cross sells και upsells
  • Social Sharing

Ασφαλείς συνδέσεις μέσω SSL: Τα SSL πιστοποιητικά είναι σημαντικά για την ασφάλεια μιας ιστοσελίδας, διότι εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ του εξυπηρετητή και ενός υπολογιστή και βοηθούν το χρήστη να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της ιστοσελίδας με την οποία συναλλάσσεται. Το SSL είναι σημαντικό για 3 λόγους:

  1. Αποτελεί επίσημα πλέον θετικό παράγοντα SEO.
  2. Αποτρέπει την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, π.χ. με τη συμπλήρωση μιας φόρμας ενός ενδιαφερομένου.
  3. Εμπνέει εμπιστοσύνη στους επισκέπτες σας, ενισχύοντας έτσι τις πιθανότητες να συμπληρώσουν μια αίτηση.

Mobile/responsive Optimization: Δυνατότητα προσαρμογής της ιστοσελίδας σε όλες τις συσκευές. Έπειτα από εκτενή έλεγχο θα βελτιστοποιηθεί η εμφάνιση σε mobile/tablet συσκευές σε όλες τις σελίδες.

Live Chat: Ενσωμάτωση κατάλληλης υπηρεσίας που θα σας επιτρέπει να συνομιλείτε με τους επισκέπτες του eshop σας σε πραγματικό χρόνο.

Σημείωση: Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων, τα e-shops που επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ παραδίδονται σε 2 γλώσσες (Ελληνικά-Αγγλικά) & με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ – WCAG 2: Δημιουργία κατάλληλης σελίδας η οποία θα τηρεί τις προδιαγραφές του προτύπου WCAG 2 για προσβασιμότητα από ΑμεΑ.

Προδιαγραφές διαφάνειας στη χρήση προσωπικών δεδομένων

  • Παρέχετε στο χρήση η δυνατότητα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα και σχετικές με την επεξεργασία των δεδομένων πληροφορίες.
  • Παρέχετε στο χρήστη η δυνατότητα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων που τον αφορούν
  • Παρέχετε στο χρήση η δυνατότητα συμπλήρωσης ελλιπών δεδομένων του προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και η δυνατότητα διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας
  • Διατίθεται μηχανισμός υποβολής παραπόνων αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα
  • Παρέχεται μηχανισμός καταγραφής/παρακολούθησης των φορέων/μητρώων στους οποίους παρέχεται πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη.

Βελτιστοποίηση E-shop (SEO)

Το SEO αποτελεί μία κίνηση στρατηγικής σημασίας για την online επιτυχία κάθε ιστοσελίδας, καθώς και έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης ιστοσελίδων. Το Search Engine Optimization περιλαμβάνει όλες τις πρακτικές που θα βοηθήσουν μία ιστοσελίδα να αυξήσει την οργανική επισκεψιμότητά της. Περιλαμβάνει:

Δημιουργία SEO friendly URLs: Η δημιουργία SEO friendly URLs αποτελεί τη σημαντικότερη τεχνική βελτιστοποίησης ιστοσελίδων, καθώς βοηθά σημαντικά στην καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Meta Titles and Meta Descriptions: Η σωστή meta περιγραφή μιας σελίδας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τo Click-Through Rate (CTR) και, τελικά, τις πωλήσεις σας.

Image alt tags και title tags: Η προσθήκη alt tags και title tags περιγραφών σε όλες τις εικόνες στην ιστοσελίδα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση επισκεψιμότητάς από τα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων. Επίσης, θεωρείται από τις must-have τεχνικές SEO.

Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας: Δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα της ιστοσελίδας σας, αυξάνετε την ικανοποίηση των επισκεπτών σας και βελτιώνετε την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Google Analytics: Εγκατάσταση και παραμετροποίηση εργαλείου παρακολούθησης επισκεψιμότητας.

Google MyBusiness: Καταχώριση της επιχείρησής σας στο Google Maps και Google Places.

Search Console: Εγκατάσταση και παραμετροποίηση εργαλείου παρακολούθησης και διαχείρισης του SEO. Περιλαμβάνει: καταχώριση της ιστοσελίδας στην google και υποβολή χάρτη ιστότοπου sitemap.xml.

Σημειώνεται ότι η παρούσα πρόταση αφορά την προετοιμασία του e-shop σε τεχνικό επίπεδο, ώστε αυτό να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό για τις μηχανές αναζήτησης.

GDPR και όροι χρήσης

Για τη λειτουργία της ιστοσελίδας σας σε συμμόρφωση με τον ανωτέρω κανονισμό, απαιτείται μια σειρά από ενέργειες και μέτρα, που κατ’ ελάχιστο θα πρέπει να υλοποιηθούν. Αυτά είναι:

  • Εξέταση της ιστοσελίδας, των εργαλείων που χρησιμοποιεί.
  • Παραμετροποίηση των φορμών επικοινωνίας και ενσωμάτωση κατάλληλου πεδίου checkbox, όπου κάποιος ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συναινέσει ρητά στην πολιτική απορρήτου και στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας την ώρα που υποβάλλει τα στοιχεία του.
  • Αναφορά του τρόπου επικοινωνίας προκειμένου ένας χρήστης να ζητήσει αναφορά/ ανανέωση/διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων.
  • Ενσωμάτωση κατάλληλης ειδοποίησης χρήσης των cookies, η οποία θα εμφανίζεται διακριτικά με τη φόρτωση της σελίδας σε νέους επισκέπτες.
  • Δημιουργία νέας σελίδας, όπου θα αναγράφεται η πολιτική απορρήτου: Τι είδους δεδομένα συλλέγονται, με ποιον τρόπο συλλέγονται τα δεδομένα, ποια third party εργαλεία χρησιμοποιούνται κ.λπ..
  • Δημιουργία νέας σελίδας, όπου θα αναγράφεται η πολιτική cookies της ιστοσελίδας: Τι είναι τα cookies, ποια cookies χρησιμοποιούνται κ.λπ.
  • Δημιουργία νέας σελίδας, όπου θα αναγράφονται οι όροι χρήσης: Πολιτική επιστροφών, πολιτική αλλαγών, τρόποι αποστολής, τρόποι πληρωμής, κόστος αποστολής.

Χρονοδιάγραμμα

Tο σύνολο των υπηρεσιών που σας προτείνουμε θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 12 εργάσιμων εβδομάδων, ακριβώς μετά την παραλαβή των προαπαιτούμενων. Ενδεικτικά προαπαιτούμενα: κείμενα, κατηγορίες, προϊόντα, sitemap, τιμοκατάλογος, φωτογραφικό υλικό, logo, ερωτηματολόγιο κ.λπ..

Υπηρεσίες σχεδιασμού & ανάπτυξης ηλεκτρονικού καταστήματος eshop

Σχεδιασμός Περιεχομένου

Η ιστοσελίδα σας θα είναι πλήρως βασισμένη στους εξής παράγοντες:

  • Ξεκάθαρη πληροφορία: Information Architecture
  • Λειτουργικότητα & εμπειρία πλοήγησης: UX Design
  • Πωλήσεις & Engagement: Conversion Rate/Bounce Rate Optimization

Σχεδιασμός Μακέτας

UI Design: Η ιστοσελίδα σας θα είναι πλήρως σχεδιασμένη στην ταυτότητα της εταιρείας σας και τις ανάγκες σας.

Επιμέλεια Κειμένων Mακέτας

Marketing & SEO Copywriting: H ιστοσελίδα σας θα είναι πλήρως εμπλουτισμένη με κείμενα που βασίζονται σε Marketing και SEO τεχνικές.

Κατασκευή e-shop

Web Development: H ιστοσελίδα σας θα είναι πλήρως λειτουργική σε desktop/tablet/mobile συσκευές.

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας (SEO)

SEO: Με την παράδοση η ιστοσελίδα σας θα είναι πλήρως βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης.

Ανάπτυξη ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας

GDPR και όροι χρήσης: Η ιστοσελίδα σας θα είναι εναρμονισμένη με τον κανονισμό GDPR και θα δημιουργηθούν οι όροι χρήσης του e-shop σας.

Υπηρεσίες φιλοξενίας & domain name

  • Φιλοξενία hosting (δωρεάν για 1 έτος)
  • Κατοχύρωση Domain Name σε .gr & .com
[ra_section_title style=”default” title=”Εγκρίθηκες για το e-λιανικό;” effect=”resolving_effect” title_font_container=”tag:h2|font_size:50px|color:%23ffffff” title_use_theme_fonts=”yes” content_font_container=”tag:h2|font_size:16px|color:%23ffffff” use_custom_fonts_title=”true” use_custom_fonts_content=”true”]

Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα! Φτιάξε ένα εγγυημένο eshop για την επιχείρησή σου.

Γρήγορη φόρτωση – Άψογη εμφάνιση – Εύκολη πλοήγηση.

[/ra_section_title]

Για να ξεκινήσεις κάλεσέ μας

στο 23210 67008

ή συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ

E-MAIL 

ΒΡΕΣ ΜΑΣ 

 29 Ιουνίου 26, Σέρρες, 62100

ΚΑΛΕΣΕ ΜΑΣ

[ra_social_icons style=”” size=”social-icon-lg” identities=”%5B%7B%22network%22%3A%22facebook%22%2C%22url%22%3A%22https%3A%2F%2Fbit.ly%2F2BtGR2d%22%7D%5D” primary_color=”#000000″ hover_color=”#9e844b” el_class=”internal-page-social-media”]

Μαζί µας μπορείτε, να πετύχετε τον επόμενο στόχο

Με τους marketing experts μας θα δείτε πραγματικά αποτελέσματα μέσα από στοχευμένες καμπάνιες και έξυπνο περιεχόμενο.

[ra_google_map style=”flatPale” map_marker=”html_marker” zoom=”14″ map_controls=”fullscreenControl” address=”41.088836, 23.546436″ map_height=”436px”][/ra_google_map]

ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΠΑΦΗ